10 oktober 2019

Coming Out Dag 2019

Onze school is een afspiegeling van de bevolking in de grote stad en daar zijn we trots op! Wij gaan ervan uit dat we goed zijn dankzij onze diversiteit. We vinden het belangrijk om overeenkomsten en verschillen met elkaar te bespreken. Wij sluiten iedereen in en niemand uit. Rekening houden met elkaar en respectvol met elkaar omgaan vinden wij belangrijk. We verwachten dat alle ouders, leerlingen en medewerkers van onze school zich hiernaar gedragen.

Het Rijswijks Lyceum & Van Vredenburch College vormen samen een openbare scholengemeenschap. We staan open voor alle kinderen, ongeacht levensovertuiging, godsdienst, of seksuele voorkeur. Daarom doen wij, samen met de gemeente Rijswijk, heel veel andere scholen, bedrijven en instellingen, mee met de ‘Wereld Coming Out dag’. Deze dag vindt jaarlijks plaats, en vraagt aandacht voor het openlijk kunnen uitkomen voor je seksuele voorkeur. ‘Coming out’ verwijst natuurlijk naar ‘uit de kast komen’ als homo, lesbo, biseksueel of transgender. We hijsen op vrijdag 11 oktober de regenboogvlag om duidelijk te maken dat op onze school iedereen zichzelf mag zijn.

Meer informatie:

Op 13 december doen we ook mee met paarse vrijdag.

Huh, Paarse vrijdag??!

Geplaatst in: Persberichten