Aanmelden eerste leerjaar

Aanmelden voor schooljaar 2021/2022

In de week van 22 t/m 26 februari is het voorjaarsvakantie, de school is dan gesloten. Vanaf 1 maart kunt u weer terecht om aan te melden!

Informatie en aanmelden

Helaas mogen we je vanwege corona niet persoonlijk ontvangen. Hoe kan je je formulier dan toch inleveren?

Vanaf 13 februari 2021 tot en met 5 maart 2021 kunnen leerlingen worden aangemeld.

Lever het aanmeldformulier in bij de school van je eerste keuze. Dit gaat op deze manier:

• Ouders en leerlingen groep 8 krijgen het BOVO-aanmeldformulier van de PO-school
  • Ouders/leerlingen kunnen het BOVO-aanmeldformulier:
    • Mailen: aanmelding@rijswijkslyceum.nl
    • Per post verzenden: Rijswijks Lyceum t.a.v. AANMELDING Karmozijnstraat 2, 2284 GA Rijswijk.
    • In de brievenbus van de school doen: de brievenbus staat elke werkdag vanaf 8.00 uur tot 16.30 uur op het schoolplein voor u klaar.
    • Het formulier mag ook door een oudere broer of zus, leerling van de school af worden gegeven bij de administratie.
  • Natuurlijk sturen we per mail een bevestiging van ontvangst.

Heb je over de manier van aanmelden nog een vraag? Bel gerust de administratie via 070-3364944, zij zijn er om je vragen te beantwoorden tussen 13.00 uur en 15.00 uur.

Heb je een vraag over de mavo, havo of vwo?
Stel je vraag bij mevrouw Chand, teamleider onderbouw Mavo, Mavo-Kader, Mavo- Havo cha@rijswijkslyceum.nl
Stel je vraag bij mevrouw Rosdorff, teamleider onderbouw Gymnasium, Hoogbegaafden, Atheneum, Havo rsd@rijswijkslyceum.nl

Na aanmelding handelen we conform de regionaal vastgestelde plaatsingsprocedure.

Voorrangsregels

Bij over aanmelding voor een bepaalde afdeling hanteren we op onze school twee voorrangsregels:

• Kinderen van eigen medewerkers.
  • Leerlingen die al een broertje of zusje op onze school hebben.

Bij over aanmelding voor een bepaalde afdeling zal er door een notaris geloot worden.

Intakegesprekken

Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Om die reden voeren we met alle toekomstige leerlingen en hun ouders, na plaatsing, een intakegesprek van ongeveer 30 minuten. Dit gesprek zal plaatsvinden aan het begin schooljaar 2021/2022.

Beschikbare plaatsen eerste leerjaar Rijswijks Lyceum

Op het Rijswijks Lyceum hebben we plaats voor maximaal 228 leerlingen in het eerste leerjaar volgens de volgende streefverdeling:

Basisschooladvies Percentage %
1 mavo/kader 10
1 mavo 22
1 havo/mavo 22
1 havo 23
1 vwo/havo 11,5
1 vwo 11,5
Totaal: 100

De capaciteit die onze school heeft benoemd voor schooljaar 2021-2022, moet worden gezien als streefcijfer voor de gewenste klassenindeling en totale capaciteit. Afhankelijk van het verloop van de aanmeldingen, kan op onderwijskundige gronden of vanwege organisatorische redenen, worden afgeweken van deze indeling.