Aanmelden eerste leerjaar

14 januari en 11 februari 2022 open avonden, kom je ook kijken?

Informatie en aanmelden

Heb je een vraag over aanmelden? Bel gerust de administratie via 070-3364944, zij zijn er om je vragen te beantwoorden tussen 13.00 uur en 15.00 uur.

Heb je een vraag over de mavo, havo of vwo?
Stel je vraag bij meneer Vlek, teamleider onderbouw Mavo, Mavo-Kader, Mavo- Havo vlk@rijswijkslyceum.nl
Stel je vraag bij mevrouw Rosdorff, teamleider onderbouw Gymnasium, Hoogbegaafden, Atheneum, Havo rsd@rijswijkslyceum.nl

Beschikbare plaatsen eerste leerjaar Rijswijks Lyceum

Op het Rijswijks Lyceum hebben we plaats voor maximaal 228 leerlingen in het eerste leerjaar volgens de volgende streefverdeling:

Basisschooladvies Percentage %
1 mavo/kader 10
1 mavo 22
1 havo/mavo 22
1 havo 23
1 vwo/havo 11,5
1 vwo 11,5
Totaal: 100

Na aanmelding handelen we conform de regionaal vastgestelde plaatsingsprocedure.

Voorrangsregels

Bij over aanmelding voor een bepaalde afdeling hanteren we op onze school twee voorrangsregels:

• Kinderen van eigen medewerkers.
  • Leerlingen die al een broertje of zusje op onze school hebben.

Bij over aanmelding voor een bepaalde afdeling zal er door een notaris geloot worden.

Intakegesprekken

Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Om die reden voeren we met alle toekomstige leerlingen en hun ouders, na plaatsing, een intakegesprek van ongeveer 30 minuten. Dit gesprek zal plaatsvinden aan het begin van het schooljaar.