21 december 2017

Samenwerking met Iliass el Hadioui in de ‘transformatieve school’

Onze school is een afspiegeling van de bevolking in een grootstedelijk gebied en daar zijn we trots op. Wij gaan ervan uit dat we goed zijn dankzij onze diversiteit. We vinden het belangrijk om overeenkomsten en verschillen bespreekbaar te maken. Zo krijgen onze leerlingen zicht op de verschillen binnen de maatschappij op gebieden als cultuur, religie en levensovertuiging. Wij sluiten iedereen in en niemand uit. Het verzorgen van onderwijs in een grootstedelijke omgeving brengt natuurlijk ook de nodige uitdagingen met zich mee.

Om succesvol te kunnen zijn op school en in de samenleving moeten leerlingen zowel de juiste kennis als ook de juiste vaardigheden bezitten. Daarnaast moeten ze ook de vaak verborgen codes van het onderwijs begrijpen. Deze schoolcodes zijn vaak anders dan de codes waar leerlingen thuis en op straat mee te maken hebben. Dit heeft soms afwijkende verwachtingen en misverstanden tot gevolg, waardoor het pedagogisch-didactisch klimaat niet altijd optimaal is. Om die reden zijn het Rijswijks Lyceum en het Van Vredenburch College gestart met een intensief traject onder de titel ‘de Transformatieve School’. In dit traject begeleidt Iliass El Hadioui, onderwijssocioloog en universitair docent, onze docenten en medewerkers om te onderzoeken hoe wij effectief om kunnen gaan met de grootstedelijke uitdaging.

Er zijn geen reacties geplaatst... wees de eerste!

Naam (verplicht)

E-mail (niet verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Neem de bovenstaande code over: