21 december 2017

Passend en hoogwaardig onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen

Binnen ons vwo hebben wij een speciaal onderwijs- en begeleidingsaanbod gericht op hoogbegaafde leerlingen. Hoogbegaafde leerlingen beschikken over een sterk ontwikkelingspotentieel, creërend denkvermogen en een sterke gedrevenheid. Het Rijswijks Lyceum biedt passend voortgezet onderwijs aan voor hoogbegaafde leerlingen in een stimulerende leeromgeving. Wij weten dat ‘top-down’ en ‘deep-level learning’ de voorkeur heeft van deze groep. Zij volgen, naast het reguliere gymnasium- of atheneumprogramma, ook speciale vakken zoals science en Chinees.

In de afgelopen jaren, sinds 2009, hebben we veel ervaring opgedaan met onderwijs aan hoogbegaafden. Onze docenten zijn in staat om uitdagend onderwijs vorm te geven dat aansluit bij de specifieke onderwijsbehoeften van deze leerlingen. Ook hebben we een eigen orthopedagoog in dienst om hoogbegaafde leerlingen die dat nodig hebben, intensief te begeleiden.

Voor een beperkt aantal hoogbegaafde leerlingen in groep acht bieden we ieder jaar een speciaal en uitdagend programma aan ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs: de preHB-klas. Deze groep acht leerlingen mogen dan een dagdeel per week deelnemen aan dit programma op het Rijswijks Lyceum.

Wilt u meer weten over het hoogbegaafdenonderwijs of heeft u interesse in een plek voor de preHB-klas? Stel uw vraag via e-mail aan de coördinator van het hoogbegaafdenonderwijs, mevrouw Broekhoven: brh@rijswijkslyceum.nl.

Er zijn geen reacties geplaatst... wees de eerste!

Naam (verplicht)

E-mail (niet verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Neem de bovenstaande code over: