Werken bij ons

Het Rijswijks Lyceum en het Van Vredenburch College zijn beide in Rijswijk gevestigd, aan de rand van Den Haag. De scholen bieden onderwijs aan leerlingen in een grootstedelijke en internationale omgeving. Onze scholen herbergen ‘een wereld aan talenten’.

Onze scholen voeren een vooruitstrevend personeelsbeleid. Wij bieden een professionele leergemeenschap waarin feedback geven en ontvangen vanzelfsprekend is. Startende docenten worden intensief begeleid gedurende meerdere jaren. Er is een interne introductiecursus, video-interactie-begeleiding en een intensieve begeleiding door een sectiegenoot. De school maakt deel uit van de Opleidingsschool Haaglanden.

Lees hier over het werken op het Rijswijks Lyceum, hoe je kunt solliciteren op vacatures of via welke weg je in aanmerking kunt komen voor een stageplek.

De rol van de docent

Het onderwijs op Het Rijswijks Lyceum en het Van Vredenburch College streeft ernaar dat leerlingen binnen klassenverband uitgedaagd worden na te denken over de stof en hun leerproces door middel van activerende opdrachten. Het verwerven van parate kennis is daarbij minstens even belangrijk als het trainen van vaardigheden. De docent heeft hierbij een belangrijke structurerende rol.

Een docent op het Rijswijks Lyceum/Van Vredenburch College zal de leerlingen sterk moeten motiveren, stimuleren en opvoeden. We streven naar goede resultaten en bieden onze leerlingen ondersteuning om voorbij de hun bekende wereld te kijken, open te staan voor andere opvattingen, hun grenzen op te zoeken en zichzelf te overstijgen. Beweging, lef, betrokkenheid en doelbewustzijn staan centraal binnen onze school en helpen ons om onze doelen te bereiken. In ons schoolplan lees je hier meer over.

Meer weten?

Neem contact op via het contactformulier of bel mevr. Y. Brienne via 070-3364943 (di t/m do tussen 08.00-13.00 uur)

Solliciteren?

Indien er geen vacatures op deze website staan gepubliceerd, kun je een open sollicitatie sturen.